Søg
Hobro
Tag på bilferie til den lille havneby Hobro ved Mariager Fjord.
Købstaden Hobro ligger i bunden af Mariager Fjord og er beliggende i et kuperet terræn med høje bakker i såvel den nordlige som den sydlige bydel. Dette er med til at give byen et unikt islæt og indbydende karakter, som går flere hundrede år tilbage.
Hobro er nok mest kendt som byen hvor racerkøren Tom Kristensen er født og opvokset, dernæst er det kendt for vikingeborgen Fyrkat, som ligger et par km. vest for byen. Fyrkat er en ringborg, der dateres tilbage til år 980. Er man historieinteresseret er det bestemt et besøg værd, og man kan lære mere om hvilke formål Fyrkat har tjent i sin tid, sandsynligvis blandt andet militært formål. Der er også gravhøje i nærheden af byen. Mellem Kongehøjen og landsbyen Katbjerg, ligger de to gravhøje, Ormhøj og Jordhøj.
Er I kunstinteresseret har Hobro også noget at tilbyde der. På Kunstetagerne, der er en del af Bies Gård, som er en historisk bygning midt i byens centrum, er der forskellige udstillinger, og der er gratis adgang. Så er I i området, og vejret ikke er så indbydende ville en tur forbi biblioteket og kunstudstillingen være et oplagt udflugtsmål. Her kan man opleve kunst af nogle af Danmarks mest anerkendte kunstnere, og glæde sig over arkitekturen
I kan også tage en tur forbi Hobro Museum hvor der udstilles og formidles fund og historien og byen og omegnen. Museet er indrettet i byens ældste hus fra 1821 og danner rammen for det kulturhistoriske lokalmuseum. Her fortælles historien om Hobro gennem tiderne ved hjælp af genstande, fotos, kort og tekster, og hvordan byen har udviklet sig fra jægerstenalderen og helt frem til nutidens industrisamfund.
Der er mange steder i byen hvor I kan nyde atmosfæren, et måltid mad, en drink og shopping. Så hold jer ikke tilbage, og nyd den nordjyske gæstfrihed, og det spændende mix af by og natur.
Der er mange andre historiske seværdigheder at se i byen, blandt andet runestenen fra vikingetiden, som blev rejst af den svenske viking Thore til ære for han fælle Karl den Gode. Der står en lignende runesten ved Ås i Västergötlad. Runestene stod på Hobro Kirkegård tidligere, nu er den placeret ved byens bibliotek.
Er det naturen der tiltrækker, er Hobro et sted med mange muligheder. Der er mange større stier som er velholdte og nemme at færdes på. Få en dejlig naturoplevelse i Østerskoven, hvor man kan få et kig ud over Mariager Fjord. Her er nogle af de ældste egetræer flere hundrede år gammel, og skovkvæg græsser mellem de gamle træer, som er med til at gøre skoven lys og luftig. Denne sammensætning giver mulighed for mange fuglearter og sommerfugle at leve der. Der er også mulighed for at tage på en tur med ”hjuldamperen” Svanen og opleve Mariager Fjord og Hobro fra vandet. Denne kan kombineres med en togtur med Mariager-Handest Veteranjernbane. Så I får mulighed for at opleve et af de smukkeste steder i Danmark, både fra landjorden og fra fjordsiden.
Har I børnene med på bilferien, og tillader vejret det, kunne turen gå forbi den nye klatrepark, Onkel Toms Klatreskov, hvor I kan lege Tarzan for en dag, og svinge runde fra gren til gren. Her kan I komme så højt til vejrs og kigge så langt ned at det giver sus i maven og benene begynder at ryste. Dette giver en helt unik udsigt over Østerskoven og giver jer en sjælden nærkontakt med naturen og de grønne bøge. Her er der også mulighed for at nyde sin frokost i den tidligere restaurants skovpavillon.
Eller hvad med et besøg hos Verdenskortet, hvor der er lagt op til kvalitetstid og nærvær. Det er oplagt at besøge verdenskortet, uanset om man holder ferie i Nord-, Midt-, Vest- eller Østjylland, pga. dets centrale placering. Verdenskortet ligger udbredt som et stort atlas ved bredden af Klejtrup sø og her kan I opleve hele verden i miniature udgave med søer, floder, bjerge og flag. Der er også hoppepuder, klappedyr og meget andet i parken for hele familien og så er det det perfekte picnicsted.
Tag på miniferie med Risskov Bilferie i det sydøstlige Nordjylland og få en fantastisk oplevelse, med masser af hygge og natur.
© Copyright. Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.