Søg
Påskeferie Køge
Med sit motto ”Porten til Østersøen”, sine 36000 indbyggere og praktisk S-togsforbindelse til København er Køge en livlig østsjællandsk handelsby med en lang historie og en spændene kulturel scene, perfekt til en bilferie i eget tempo.
Byens historie er omtrent 1000 år gammel, og byen satte for alvor sit præg på Danmarkshistorien, da byen fik købstadsprivilegier i 1288, og byens indbyggere fik fire års skattefritagelse, hvis de byggede på byens ubebyggede grunde. Byen voksede, og begunstiget af sildefiskeriet i Øresund, blev byen under den sene middelalder og renæssancen en af Sjællands rigeste handelsbyer.
Handlen satte sit præg på Køge. Det store handelstorv, der er det største handelstorv uden for København, var fyldt med handlende fra hele Nordeuropa. Bindingsværkhuse og købmandsgårde skød op mellem det gamle rådhus, oprindeligt fra 1500-tallet, med en tilbygget klassicistisk facade fra 1800-tallet, og den flotte Sankt Nicolai Kirke, med sit gamle fyrtårn, fra 1400-tallet. Torvet, kirken og de gamle bindingsværkshuse er bevarede - blandt andet har Køge det ældst bevarede bindingsværkhus i Danmark. I dag huser de mange af gamle bindingsværkshuse på torvet og langs torvets sidegader små restauranter og specialbutikker.
Men Køges historie har også været turbulent. Under Grevens Fejde, Danmarks sidste borgerkrig, gjorde Grev Christopher Køge til sit hovedkvarter på Sjælland. For at forsyne sine linjer plyndrede hans hær de omkringliggende byer, og særligt hårde var Svensker- og Englandskrigene. Under Roskildefreden holdte Karl X Gustav til i byen og igen året efter, da svenskerne på ny invaderede Danmark. Denne gang efterlod den svenske hær 26 gårde øde og 90 bygninger i ruiner, og da England invaderede Danmark døde 152 soldater i Slaget om Køge.
Men i midten af 1800-tallet skete der noget. Efterspørgslen på danske varer over hele Europa gjorde igen Køge til en blomstrende handelsby. Fabrikker, bryggerier og støberier skød op, og danskproducerede varer sejlede ud fra Køge Havn ud til hele Europa og særligt Storbritannien.
I dag kan Køge se tilbage på en spændene historie med dramatiske op og nedture. Oplev den spændene historie blandt andet i Kjøge Miniby, hvor byen, som den tog sig ud i 1865, er skaleret ned i størrelse 1:10. Her kan børn gå rundt og følge sig som kæmper og voksne få et spændende, historisk indblik i byplanlægning. Køge Museum, der holder til i den gamle købmandsgård fra 1619, holder både nye udstillinger og har en unik samling af skitser til offentlige kunstværker, blandt andet Den Lille Havfrue. Mange af de nye udstillinger kan opleves med en ekstra interaktion dimension med iPads, så man kan opleve suset af krudt og kugler op igennem historien med ekstra intensitet. I det hele taget er det let at blive opslugt af Køges historiske stemning med byens mere end 50 fredede bygninger.
Der er også muligheder for en aktiv ferie med fart på. Langs Køge Bugt er der endeløse sandstrande, og i Køge Svømmeland kan I boltre jer på hallens 10 meter vippe, rutsjebane og i det rolige børnebassin. I kan også slå jer løs i Køge Legeland, der har masser af spændene udskejelser i form af blandt andet klatrevægge, rutsjebaner og kuglerum fordelt på mere end 1500m2.
Byen byder også på en spændende kulinarisk med traditionelle danske spisesteder. På restaurant MALT serveres der smørrebrød med øl og snaps fra Køges lokale mikrobryggeri Braunstein. På Arken er der frisk fisk og børnevenlige favoritter som rødspættefileter og fiskefrikadeller. Og i Hugos Kælder serveres der en solid, lækker kost med øl og kød af fineste kvalitet.
… så fyld bagagerummet og besøg handelsbyen Køge med sin lange historie og sansefulde attraktioner.
For at finde den bedste pris og pakke kan du få flere muligheder ved at ændre din søgning.
» Vælg anden destination
© Copyright. Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.