Søg
REGIONER
TURISTOMRÅDER
BYER
Vores destinationer
Odense
Tag på kør-selv ferie til Odense, Danmarks tredjestørste by. Odense er mest kendt for at være H.C. Andersens by, men byder naturligvis på et væld af forskellige spændende attraktioner og oplevelser for alle.
Man kan selvfølgelig ikke nævne Odense uden at tænke på H.C. Andersen. H.C. Andersen er født d. 2. april 1805 i Odense og var en dansk forfatter og digter, der er berømt i hele verden for sine eventyr. Han var også kendt for sine papirklip, og menes at have opfundet det flettede danske julehjerte. Rundt omkring i Odense centrum finder man adskillige skulpturer der skildrer hans eventyrfigurer og også nogle stykker af forfatteren selv. I byen er der flere museer der omhandler forfatterens liv og værker. Tæt på H.C. Andersens fødehjem, det ikoniske gule hus, finder I hovedmuseet, H.C. Andersens Museet. Her kan I blandt andet se digterværkstedet, mange private ejendele, som den høje hat og nyde mange af hans smukke papirklip. H.C. Andersens barndomshjem på Munkemøllestræde har siden 1930 været indrettet til museumsformål. Her kan I komme en tur ind i stuerne, der med en mindre udstilling fortæller om forfatterens barndom.
Odense Zoo er en meget populær turistattraktion, ikke kun på Fyn og i Odense, men i hele Danmark. Den zoologiske have åbnede d 16. maj 1930 og bød ved åbningen på to aber, en påfugl, et dådyr, et muldyr, skader og marsvin. I dag har Odense zoo ca. 2.070 dyr fordelt på 147 arter, fra hele verden. I finder blandt i haven "Oceanium", der blev indviet i 2001, her er Sydamerikas dyreliv temaet. Oceanium spænder fra tropisk regnskov med søkøer i en kunstig flod, til kongepingviner i et subantarktisk klima. I Odense Zoo er der nok sjov til en hel dag, for hele familien.
Vil I en tur tilbage til Fyn i 1800-tallet er et besøg på frilandsmuseet, Den fynske landsby, det perfekte sted. Her finder I, i alt 25 bygninger og bygningskomplekser fra det fynske områdes datid. Der er blandt andet 5 gårde, husmandssteder, en kro og en skole. Selvom landsbyen er et bygningsmuseum, formidles der samtidig også social- og landbrugshistorie, og der findes derfor også talrige originalgenstande som belyser dette. I ferieperioder og især om sommeren levendegøres historien af frivillige. De udfører almindelige arbejdsopgaver fra landsbyen i 1800-tallet, klædt i dragter fra dengang.
Sankt Knuds Kirke, Odense Domkirke, er opkaldt efter Knud den Hellige, som i 1086 blev myrdet i den nærliggende Sankt Albani Kirke. Hvis I besøger kirken, kan I se skelettet af Kong Knud i kirkens krypt. Kirken er bygget i 1300-tallet og er en gotisk katedral, med et højt og lyst skib. Kirkens tårn er 63 meter højt og er dermed en af Odenses højeste bygninger.
Er I til god underholdning, må I heller ikke snyde jer selv for en tur i Odense Teater. Odense teater kan dateres tilbage til 1796 og er dermed Danmarks næstældste teater. Teatret råder over flere scener og der spilles mange forskellige fantastiske forestillinger.
Odense rummer noget for en hver smag og for alle aldre. Så pak bilen og tag hele familien med på en uforglemmelig kør-selv ferie til Odense.
© Copyright. Materialet må ikke gengives uden skriftlig tilladelse.